Tetőszigetelések

A tetőszigetelésekkel kapcsolatban megállapíthatjuk, hogy egy megfelelően kivitelezett tetőszigetelés nem csupán növelheti ingatlanunk értékét, illetve élettartamát, hanem segítségével csökkenthetjük akár kiadásainkat is, hiszen a jó minőségű tetőszigetelések nagy mértékben hozzájárulnak az ingatlan optimális hőháztartásához.

Tetőszigetelések kialakítása – számtalan lehetőség

Amennyiben tetőszigetelések kialakítását tervezzük érdemes szakember segítségét igénybe vennünk. Hiszen az eltérő tetőszerkezetek eltérő tetőszigetelések kialakítását követelik meg, illetve más-más hatékonysággal rendelkeznek, arról pedig nem is beszélve, hogy nem mindegy, hogy utólagos szigetelés kialakításáról vagy pedig új tetőszerkezet szigeteléséről van szó.

Ahhoz, hogy az adott ingatlan megfelelő védelmet nyújthasson az épület számára célszerű tetőszigetelések kialakításáról gondoskodnunk. A tető ugyanis nem csupán a csapadék beltérbe való bejutását gátolja meg, hanem véd a nap égető sugaraitól is. Ennek azonban vannak technikai korlátai, hiszen egy felmelegedett tetőszerkezet nem feltétlenül járul hozzá az ingatlan optimális belső hőmérsékletének biztosításához.

A tetőszigeteléseknek számtalan formáját ismerjük, ahogy azt már korábban említettük kialakításra kerülhet a tetőszerkezettel egyidőben, de lehetőségünk van utólagos szigetelésre is.

A hagyományosnak mondható tetőszigetelések általában a padlástérben helyezkednek el, megkülönböztethetünk szarufák alatti és közötti, valamint szarufák feletti tetőszigeteléseket. A tetőszigetelések kivitelezéséhez korábban szinte kizárólag üveggyapotot használnak, ma azonban már számtalan egyéb szigetelő anyagot is alkalmazhatunk a legjobb hatásfok elérésének érdekében pl. parafa, cellulózrost, polisztirol. Egyes szigetelőanyagok azonban nem csupán a hőszigetelést biztosítják, hanem emellett optimális hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek.

Összességében elmondhatjuk, hogy a tetőszigetelések segítségével nem csak megóvhatjuk ingatlanunkat a károsodásoktól, hanem csökkenthetjük rezsiköltségeinket is, valamint növeli ingatlanunk értékét is. Tehát tetőszigeteléseken nem érdemes spórolnunk, a lehető legjobb hatásfok elérésre érdekében célszerű szakemberek segítségét kérni a megfelelő szigetelőanyagok, illetve szigetelési technológia kiválasztásához, illetve kivitelezéséhez.